Instructor
Serap Antepli

1952 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Kız Lisesi (1970) ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Bölümünden mezun oldu (1975). Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Programını ve Hacettepe Eğitim Bölümü Yüksek Lisans Tamamlama Programını tamamladı.

H.Ü Çocuk Hastanesi, Sağlık Sosyal Yardım Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığında Çocuk Gelişimi Uzmanlığı devam ederken, 1988 yılında drama alanındaki eğitim programlarına katıldı. Çağdaş Drama Derneği kurucu liderlerindendir. Bu alanda 199-99 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinde, 1997-99 Polis Akademisi drama yöntemiyle Davranış Bilimi dersi, 2001-2002 arası Atılım Okulları Grubu Eğitim Koordinatörlüğü ve Anaokulu Yöneticiliği, 2002-2004 yılları arası Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği, 2002-2004 yılları arası Jandarma Özel Eğitim Merkezi Yöneticiliği, 2003-2007 Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi / Çocuk Gelişimi Bölümünde  öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Çocuk Gençlik Tiyatro Festivalinde, başladığı yıldan beri gözlemci olarak görev almaktadır. Ayrıca festivalde atölye çalışmaları da yürütmüştür. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ergen grupları ile “Küçük Prens” atölyeleri ve şiddete maruz kalmış çocuklar ile barış projeleri yürütmüştür. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Festivali kapsamında 15-17 yaş ergen grupla Ahmet Ümit’in Patasana adlı kitabı yaratıcı drama yöntemiyle sahnelenmiş, sosyal sorumluluk kapsamında öğretmenler ve çocuklarla birçok farklı yaratıcı drama çalışmaları yürütülmüştür.

TOBAV Sanat Eğitimi Merkezi Genel Koordinatörlüğünü yürütmüş, yurt dışı ve yurt içi çocuk ve gençlik tiyatro ve drama buluşmalarına katılmıştır.1987-2017 Çağdaş Drama Derneğinin düzenlediği uluslarası  kongrelerde farklı liderlerin atölyelerine katılmış ayrıca eğitmenlik yapmıştır. Anaokullarında eğitim/aile danışmanlığı yapmakta, farklı kurum ve kuruluşlarla projeler yürüterek öğretmen, öğrenci, anne-baba eğitim seminerleri vermeye devam etmektedir.

Çağdaş Drama Derneği (ÇDD) ,Türkiye Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği (OMEP), Hacettepe Çocuk Gelişimi Eğitimi Mezunları Derneği üyesidir.

YAYINLARI

*'Bütünsel Yaklaşım, Erken Çocukluk Eğitiminde Oyun ve Drama Etkinlikleri' Kitabı Kök Yayıncılık.

* Etkinliklerle Dramayı Keşfet-Ömer Adıgüzel, Serap Antepli, İlknur Göncü-İzge Yayıncılık

*Günebakan Anaokulu Yayınları tarafından yayınlanmış "Günebakan Öyküleri"(2017) kitabı yazarlarındandır.

* 25. Uluslararası Yaratıcı Drama Kongresi-'Okul Öncesi Eğitiminde Bütünsel Yaklaşımla Drama-Dans Eşliğinde Öğretici Oyunlar' bildirisi. Yazarlar: Serap Antepli -Gülnur Korkmaz Tosun

* 26. Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi -‘’Aslında Siz de Varsınız’’ Finlandiya’da yaşayan Türk Kadınlarının Yaşadıkları Ülke ve Toplumla İlgili ‘Ait Olma, Farklılık, Öteki ve Kadın Kavramlarından Yola Çıkarak Bakış Açılarının Yaratıcı Drama ile Değerlendirilmesi. -Yazarlar: Selma Göçmen Çakar- Serap Antepli- Gülnur Korkmaz Tosun.

*2017 Ekim – Gazi Üniversitesi 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi – Blm. Uzm Serap Antepli “Erken Çocukluk Eğitimde Drama Ve Değerler” Çalıştayı.

*2017 Ekim- Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma Uygulama Merkezi (ÇOKAUM) – Blm Uzm Serap Antepli “ Disiplinler arası Sanat ve Drama Atölyesi” Çalıştayı.

*2017 -27 Kasım Dünya Drama Günü Bildirgesi

*2017- 28.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi ‘’Küçük Prensi Anlamak’’Çalıştayı

*2018- 3.Ünye Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi, ‘’Erken Çocukluk Döneminde Toplumsal Sınırlardan Kişisel Sınırlara ve Yaratıcı Drama- Serap Antepli, Ebru Yaraş Cankurtaran.

*2020 Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik ‘’Büyümenin Üç Anahtarı’’

Çeşitli dergi ve kitaplarda makaleleri bulunmaktadır.

Verdiği Eğitimler

Erken Çocukluk Döneminde Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi

  • 100 Saat
  • Uzaktan, Online ve Yüz Yüze Eğitimler

Eğitim ve öğretimde yaratıcı dramanın işlevi oldukça önemlidir. Yaratıcı Drama, oyun anlamında kullanılmakta ise de eğitimde bir öğretim yöntemi olarak uygulanmasının amacı duyuşsal, bilişsel ve davranışsal yetileri geliştirmektir.

Öğrenmeye Hazır Mısın?

Güçlü kadromuz, bilgi ve deneyimlerimiz ile hazırlanan sertifika programlarıyla iş dünyasında hep bir adım önde ol!
 



Formu Doldurun, Sizi Arayalım