Adana doğumlu olan Psikolog İlker KÜÇÜK; ilk, orta ve lise öğrenimini yine aynı şehirde tamamladı. Mersin Üniversitesi’nde başlayan lisans eğitimi sırasında okuduğu bir kitap, psikolog olma hayaliyle Dicle Üniversitesi’ne doğru yolculuğa çıkmasını sağladı. Psikoloji lisans eğitimini 2004 yılında tamamladıktan sonra, Adana’da çocuklara ve ailelere yönelik danışmanlık merkezinde başlayan meslek hayatı farklı kamu kurumu, özel sağlık kurumu, üniversite ve kurumsal merkezlerde devam etti.
Mesleki anlamda kendini geliştirmek ve lisansüstü eğitimini tamamlamak amacıyla 2010 yılından sonra Ankara’da çalışmalarını sürdürdü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yüksek lisans uzmanlık çalışmasını ‘Kişiler Arası İletişimde Atılganlık ve Atılganlık Becerilerinin Geliştirilmesi’ konusunda tamamladı.
Yetişkin, çocuk ve ergenlere yönelik, psikolojik danışmanlık, aile ve çift danışmanlığı, zekâ, gelişim ve kişilik testleri uygulama ve değerlendirme, bireysel, grup ve kurumsal eğitimler, kişisel gelişim, öğrenci ve yaşam koçluğu gibi geniş bir yelpazede eğitimlere katılarak bu alanlarda deneyim kazandı.
Kamu ve özel sağlık hizmetleri sunan kurumlarda, psikolojik zorluklar yaşayan bireyler, çiftler, aileler ve gruplarla klinik çalışmalarda bulundu. Kurumsal şirket çalışanları ve yöneticilerine yönelik etkili iletişim becerileri, zaman yönetimi, öfke kontrolü, stresle baş etme yolları, mobbing uygulamaları, ekip çalışması, liderlik ve yönetim becerileri, işyerindeki psikolojik etkenler konularında eğitim, seminer ve konuşmalar yaptı. Meslek profesyonellerine yönelik danışmanlık becerilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik eğitim ve süpervizyon çalışmalarını yürüttü.
Türk Psikologlar Derneği üyesi olan İlker KÜÇÜK, çalışmalarına Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de devam etmektedir.
KATILDIĞI DİĞER EĞİTİMLER
0-18 Yaş Çocuk Gelişimi ve Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi (MEB)
Önce Çocuklar Rehberlik Eğitim Programı (UNİCEF)
Çocuklar İçin Gelişim Değerlendirme Eğitimi (TPD)
Çocuklar İçin Wisc-R Zeka Testi Uygulama ve Değerlendirme Eğitimi (TPD)
Masal Terapisi Eğitimi (IAF)
Oyun Terapisi Eğitimi (IAF)
Çocuk Resimleri Yorumlama ve Psikolojik Resim Testleri Eğitimi (IAF)
Erken Çocukluk Dönemi Montessori Eğitimi (IAF)
Dil ve Konuşma Bozukluğu Eğitimi (DKM)
İşaret Dili Tercümanlığı (TİDF)
İlişki ve Evlilik Danışmanlığı Eğitimi (IAF)
Aile Danışmanlığı Eğitimi (SHUD)
Aile içi Şiddetle Mücadele Eğitici Eğitimi (ASPB)
Stressiz Zaman Yönetimi, Öfke Kontrolü, Profesyonel Yönetim Becerileri, Takım Çalışması Eğitimcinin Eğitimi (İZGÖREN)
Belge-İmza-Yazı İncelemesi ve Kişilik Analizi Eğitimi (GRAFO)
Fotoğraf Analizi ve İleri Değerlendirme Eğitimi (AFSAD)
Sahne ve Diksiyon Eğitimi (ATÖLYE)
Mobbing Analiz Uzmanlığı Eğitici Eğitimi (MMD)
Uzmanlık Eğitici Eğitimi (AB)
Varoluşçu Psikoterapi Eğitimi (V.FRANKL ENS.)
NLP Teknikleri Eğitimi (IAF)
Hipnoz Uzmanlığı Eğitimi (HPN)
Hipnoterapi Uygulama Eğitimi (HPN)
Yaşam Koçluğu Eğitimi (IAF)
Eğitim Koçluğu Eğitimi (IAF)
Doğum Koçluğu Eğitimi (IAF)
Yönetici Koçluğu Eğitimi (IAF)
Mindfulness Eğitimi- Temel, Orta, İleri, Uzmanlık ( MAPA)
Aile üyeleri arasında her zaman dengeli ve sağlıklı bir süreç geçmeyebilir. İlişkilerinde problem yaşayan çiftlerin evlilik, çocuklar ve aile ile ilgili sorunlarının üstesinden gelmelerine yardımcı olan bir danışmanlık türüdür. Ailenin yaşadığı sorunların çözümünün yanı sıra aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını, birbirleriyle açık ve içten bir iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmalarına yardımcı olmaktır.
Evlilik ve ilişki danışmanları kişilerin ilişkilerini farklı açılardan görmesi sağlanır. Eğitim ile bireylerin ilişki becerilerini geliştirmelerini, kişiler arası ilişkilerde denge kurabilmesini, etkili ve nitelikli ilişkiler geliştirebilmelerini destekleyen ve evlilikte eş seçme, karar verme, evlilik süreci ve uyum sağlama konularında destek sağlayan profesyoneller yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Bilinçli farkındalık düzeyi yüksek olan bireyler planlama, planladıkları süreçleri en iyi şekilde yönetme, karşılaştıkları hataları düzeltme ve süreçleri değerlendirmede daha başarılıdırlar.
Bilişsel Davranışçı Terapi; kişinin psikolojik sorunları ile ilişkili ya da onları sürdüren düşünce, duygu ve davranışlarını hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan öğrenme kuramları ve bilişsel psikoloji ilkelerine dayalı psikoterapi türüdür.
Özetle bilişsel davranışçı terapi sıkıntı yaratan belirtileri hedef alan, sıkıntıyı azaltmayı, düşünce biçimlerini yeniden gözden geçirmeyi ...
Güçlü kadromuz, bilgi ve deneyimlerimiz ile hazırlanan sertifika programlarıyla iş dünyasında hep bir adım önde ol!
Copyright © Aknet Ege 2024. Tüm hakları saklıdır.
Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan üniversite sertifikalı eğitimlere katılıp geleceğini ve kariyerini değiştirmeye çok yakınsın.